Capitala a Belgiei si a intregii Europe, Bruxelles gazduieste unul dintre cele trei sedii ale Parlamentului European. Desi o treime din locuitorii acestui oras au cetaţenie straina, mulţi dintre ei fiind diplomaţi sau politicieni, orasul vechi de circa 1000 de ani isi pastreaza farmecul sau specific. Celebra piata Grand Place, inconjurata de superbe case in stil Art Nouveau, este punctul de plecare in descoperirea acestei superbe capitale europene.
Centrul orasului poate fi impartit in doua zone: centrul superior, cu bulevarde largi si cladiri guvernamentale si centrul inferior, un labirint de stradute medievale care inconjoara Grand Place-ul ce dateaza din secolul al XII-lea.
Atomium – este unul dintre simbolurile orasului Bruxelles si se afla in parcul Mini Europa. Construit in 1958, Atomium-ul reprezinta o molecula de fier marita de 165 milioane ori. Cele 9 sfere ale monumentului sunt legate intre ele prin tunele de fier, oferind o priveliste spectaculoasa.
Mini Europa este cel mai vizitat parc din Bruxelles. Parcul Mini Europa este renumit pentru ca reda, la scara mica, cele mai importante atractii turistice din Europa: Turnul Eiffel, catedrala Westminster, Zidul Berlinului sau piata centrala din Praga.
Mannekin Pis este cea mai populara statuie din Bruxelles. Statuia din bronz se afla pe Rue de l’Etuve, iar legenda spune ca un copil a reusit sa stinga un foc puternic cu urina sa.
Musée du Cacao et du Chocolat se afla la coltul Grand Place si aduce un omagiu celui mai renumit produs belgian: ciocolata. Muzeul prezinta istoria ciocolatii, inca de pe vremea Imperiului Maya si explica procesele moderne de fabricare.
Palatul Regal (Palais Royal) se afla in centrul orasului si este una dintre cele mai opulente cladiri din Bruxelles. In trecut, Palatul Regal era resedinta familiei regale, azi fiind transformat in muzeu.
Catedrala Sf. Michel si Sf. Gudule este cea mai importanta catedrala din Bruxelles. Localizata pe dealul Treurenberg, la granita dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus, catedrala a fost construita dupa stilul romanic, pentru ca in final sa se adopte stilul gotic.